Bornholms Køre Selskab blev stiftet den 27. februar 1979 af en gruppe fremsynede personer med øje for bevarelse af kørsel med hest og vogn, bevarelse af de forholdsvis få vogne, der var tilbage på Bornholm, og sidst, men ikke mindst bevarelsen af en gammel kørekultur. Der var allerede på det tidspunkt solgt mange vogne til Sjælland og Jylland. Landbruget var blevet mekaniseret, så hestens rolle som trækkraft var udspillet.

Det er det stykke kulturhistorie, Bornholms Køre Selskab prøver at bevare sammen med 11 andre selskaber fordelt i det øvrige Danmark. Alle 12 køreselskaber er sluttet sammen i
Dansk Køre Forbund.


Af faste tilbagevendende aktiviteter i BKS for øjeblikket kan nævnes:

- at køre heste til i ridehal/dressurkørsel, med ugentlig træningsaften om vinteren. Dette er for både erfarne og uerfarne kuske. Vi afslutter vinteraktiviteten med ”Påsketræning” og en god frokost.
- Orienteringskørsel
- Minimaraton
- Melstedgårdturen samt andre gode fællesture
- Pløjemesterskab – afsluttende med ærtegilde
- lædersyning i vintermånederne, hvor de garvede er flinke til at dele ud af deres viden og erfaringer

Men alt det, kan du læse mere om på vores
aktivitetskalender.

Bornholms Køre Selskab er en sportsforening, hvis formål er at fremme interessen for kørsel med hestetrukne køretøjer ved afholdelse af køre- og pløjekonkurrencer, orienterings- og skovture, træningsarrangementer, kurser mm. samt udvide kendskabet til køresporten og omgangen med heste.

Køresportens fremtid vil afhænge af et generationsskifte. Den hidtidige generation af kuske, som er opvokset med heste, skal efterhånden afløses af en ny generation af kuske. Disse skal tiltrækkes af interesse for kørsel med heste uden forudgående kendskab eller erfaring. Køresporten kan ikke længere overleve på sønner og døtre af de nuværende kuske.

Har du (I) interesse for køresporten, kontakt da BKS. Det vigtigste er at få startet rigtigt, så både kusk og hest(e) får en god og positiv oplevelse første gang. Det kræver en elementær viden om hest, seletøj, vogn og kørsel.

Køresporten henvender sig til alle aldersgrupper. Er ponyen blevet for lille til at ride på, kan man spænde den for en vogn og fortsætte med at konkurrere med sin pony i mange år endnu. Er man voksen rytter med lyst til at dyrke sin interesse med familien, er køresporten ideel. Vil man køre skovtur, deltage i pløjning, kørekonkurrencer, lædersyning eller nyde samværet med hestevenner, er det en god ide at kontakte Bornholms Køre Selskab.

Del siden